Publicat pe

Cadou otrăvit al lui Ponta și gașca lui: jos cu pfa-urile!

cadou-otravit
cam asa e Romania de fapt, o mare inchisoare, cum sa nu-si doreasca toti sa evadeze!?

Deși doar aparent nu are o legătură directă cu lumea celor care fac handmade sau artizanat, site-ul de față fiind orientat exclusiv pe cadouri care pot fi cumpărate online, acest text va fi totuși o excepție. Este vorba despre mult discutatul „nou cod fiscal“ și cadoul otrăvit care se găsește în el.

Dezbaterile pe care ni le fac în permanență cadou cei care ne guvernează se orientează aproape exclusiv pe câteva lucruri: că se reduce TVA-ul și dacă să aprobe sau nu codul, acum sau de la anul, că președintele se opune ș.a.m.d. Prea puțin despre ce conține noul cod și cum se va aplica. Tocmai de aceea o informație răsuflată din presă ar trebui să ne atragă atenția. Este vorba despre impozitele pe locuințele sutelor de mii de pfa-uri.

Continuă să citești Cadou otrăvit al lui Ponta și gașca lui: jos cu pfa-urile!

Publicat pe

Handmade pentru Moscova

handmade-cadou-mariuca-matei-bitea-timisoara
Cam asa ceva facusem eu pentru rusi…

Nu sunt creator de handmade si niciodata nu am fost mare amator de facut chestii din astea. Totusi, din cand in cand ma apuca frenezia si mai fac cate ceva. Primele mele handmade-uri dateaza din copilarie-adolescenta cand inveleam niste sticle si pahare intr-un fel de material celulozic obtinut din hartie de ziar. Il prelucram pana obtineam o duritate de lemn. Asa faceam eu niste seturi de pahare, astazi se numesc handmade, pe care le vindeam si-mi faceam niste bani de buzunar.

Marturisesc ca am incercat sa-mi fac o cariera internationala de exportator de handmade, dar esecul m-a tulburat intr-atat incat am renuntat inainte de a ajuge pe culmile gloriei. Merita sa povestesc aici o intamplare, de fapt singura mea mare amintire de creator de handmade, o amintire care era sa se lase cu dosar, cu exmatriculari si cu tot felul de rahaturi din-astea pe care ti le faceau oamnenii cu ochi albastri si cu carnete rosii. Continuă să citești Handmade pentru Moscova

Publicat pe

Nikos si handmade in Creta

pietre si vopsea

In vesnica dilema despre puritatea artei, despre handmade sau artizanat, mestesug sau artisti, despre ce este si ce nu este, mi-am adus aminte de un tip pe care l-am intalnit in insula Creta, la Heraklion. Omul avea un spatiu inchiriat in hotelul in care locuiam si acolo lucra, acolo vindea, acolo „putrezea” cat era ziua de mare. Ce facea!? In esenta, picta pietre, scoici si vase de ceramica. El nu avea atelier pentru ars oale, nu fabricuta de margele, n-avea nimic omul asta decat doua maini, cateva pensule si mai multe borcane cu vopsea.

Continuă să citești Nikos si handmade in Creta

Publicat pe

Filosofia lucrului de mana: handmade sau artizanat?

handmade panza placaj

Tentativa de a lamuri ce inseamna notiunea de „handmade” si de a-i delimita (sau nu) sensul fata de „artizanat” ar putea parea, cel putin la prima vedere, o sarcina extrem de complicata. Și asta nu din cauza ca in DEX lipseste referirea la englezismul handmade, ci datorita, o sa fiti surprinsi, mai ales a orgoliilor! Nu a orgoliilor de artizani, caci acestia, in Romania, inca nu am observat sa aiba vreo constiinta unitara, ci a aerelor de superioritate pe care le au cei care spun ca fac „handmade”, acestia delimitandu-se cu buna stiinta si chiar ostentativ de artizani.

Continuă să citești Filosofia lucrului de mana: handmade sau artizanat?